Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Opgave uit het hoofd

Kan de volgende opgave mischien zonder rekenmachine? Ik krijg er een antwoord uit waar ik aan begin te twijfelen: tussen de gemiddelde levensduur L (in jaren en het gemiddelde gewicht (in Kg) van bepaalde zoogdieren bestaat het volgende verband: L=10·G0,2. Een gemiddelde leeuw weegt ongeveer 90 kg. Hoe oud wordt een gemiddelde leeuw? L=10·900,2=24,6 kg (kan dit antwoord exacter zonder rekenmachine?)

bouddo
Leerling mbo - donderdag 8 maart 2012

Antwoord

Exacter is niet iets wat meer of minder kan zijn. Je hebt een exact antwoord (in dit geval L=105Ö90) en een benadering. L=24,6 jaar lijkt me een prima benadering. Je begint immers al met de aanname dat een leeuw ongeveer 90 kilo weegt. In dat geval zou ik L25 al een prima benadering vinden. Dus eigenlijk begrijp ik niet helemaal wat je nu wilt.

WvR
vrijdag 9 maart 2012

©2001-2024 WisFaq