Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking oplossen met GR

Ik moet de volgende vergelijking oplossen met de Gr alleen ik krijg m niet helemaal afgerond de oplossing:

100/x=2Ö(x-10)

Ik heb eerst ingevoerd
Y1=100/x
Y2=2Ö(x-10)
Toen heb ik zoom fit gedaan
Toen heb ik de grafiek geplot en ik kreeg een hyperbool
toen heb op calc het kopje intersect gekozen first curve heb ik aan geklikt maar dan vraaf=gt ie om second curve alleen ik kom er niet op met me cursor waar kan dat aan liggen ik zie trouwens maar een grafiek en dat is die van de hyperbool

bouddo
Leerling mbo - donderdag 8 maart 2012

Antwoord

Ik zie verder geen problemen behalve dat je met het kiezen van de 'second curve' je met cursus voorbij x=10 moet omdat daar de tweede functie pas definieerd is.

q67099img1.gif

Zou dat lukken?

WvR
donderdag 8 maart 2012

 Re: Vergelijking oplossen met GR 

©2001-2024 WisFaq