Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 67072 

Re: Bewijzen dat een limiet niet bestaat

Dan toch maar iets concreter, want ik weet niet of het me helpt in het geval van f(x,y)=yx. Gedef. door f:]o,inf[ x ]0,inf[ -$>$ R, (x,y)-$>$Exp(x ln y)

Ray
Student universiteit - maandag 5 maart 2012

Antwoord

Probeer de limieten langs y=x en langs y=exp(-1/x) maar eens.
In de regel moet je goed naar de uitdrukking kijken om een idee te krijgen welke paden naar het betreffende punt je zou kunnen gebruiken.

kphart
maandag 5 maart 2012

 Re: Re: Bewijzen dat een limiet niet bestaat 

©2001-2025 WisFaq