Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Product van hogeregraadsfunctie`s

beste

we hebben tijdens de les een blad gekregen met uitlg over het product van een hogeregraadsfunctie's. Nu ik begrijp hier niets van de uitleg. Er stond wel een voorbeeld bij maar ook hier begrijp ik de logica niet van. Kunnen jullie hier iets meer uitleg over geven ?

het voorbeeld
f(x)=2x3-3x2-5x+2
f(x)=(x-1)(2x2-x-6)
f(x)=(x-1)(x-2)(2x+3)

robby
3de graad ASO - maandag 5 maart 2012

Antwoord

Het voorbeeld klopt ook niet. Misschien was dit de bedoeling:

f(x)=2x3-3x2-5x+6

Je kunt 'snel' zien dat x=1 een oplossing is van f(x)=0. Dus kan je ontbinden met 'x-1'. Staartdeling of Horner... zoek maar 's in WisFaq.

WvR
maandag 5 maart 2012

©2001-2024 WisFaq