Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een vergelijking berekening waar ik niet uit kom

Ik heb een emmer van 10L waarin ik een geleidbaarheid van het water van bv 200 uS wil krijgen. Leidingwater is 550 uS en osmosewater is 50 uS. Hoeveel delen (L) van elk moet ik dan toevoegen? Dus 200 = ((?*550)+(?*50))/10.
De vraagtekens bij elkaar moet 10 zijn omdat dat de inhoud van de emmer is. Ik heb al van alles geprobeerd maar het lukt me niet. Hoe los ik dit op zodat ik een formule krijg waaruit ik de waardes van de vraagtekens krijg? Als ik al 1 vraagteken uit de formule opgelost krijg dan is het andere vraagteken 10 - het uitgerekende vraagteken.

BSteve
Iets anders - zondag 4 maart 2012

Antwoord

Het lijkt wel erg veel op een stelsel van twee vergelijkingen met twee onbekenden!

a+b=10
550a+50b=2000

a+b=10
55a+5b=200

a+b=10
11a+b=40

10a=30
a=3
b=7

Zoiets?

WvR
zondag 4 maart 2012

©2001-2024 WisFaq