\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 67050 Re: Re: Bepaal functie f Sorry maar moet ik t2/(1+t3) differentieren??? is dit F of ?? bouddo Leerling mbo - zondag 4 maart 2012 Antwoord Om te controleren dat: $ \int {\frac{{t^2 }}{{1 + t^3 }}} \,dt = \frac{1}{3}\ln (t^3 + 1) + C $ Kan je F differentieren: $ \begin{array}{l} F(t) = \frac{1}{3}\ln (t^3 + 1) = C \\ F'(t) = \frac{1}{3} \cdot \frac{1}{{t^3 + 1}} \cdot 3t^2 = \frac{{t^2 }}{{t^3 + 1}} \\ \end{array} $ Dus dat klopt als een bus. Je ziet dus meteen waar die $\frac{1}{3}$ vandaan komt. Het gaat verder best goed hoor, maar je moet wel proberen de dingen ook te onthouden en toe te passen. WvR zondag 4 maart 2012 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Sorry maar moet ik t2/(1+t3) differentieren??? is dit F of ?? bouddo Leerling mbo - zondag 4 maart 2012
bouddo Leerling mbo - zondag 4 maart 2012
Om te controleren dat: $ \int {\frac{{t^2 }}{{1 + t^3 }}} \,dt = \frac{1}{3}\ln (t^3 + 1) + C $ Kan je F differentieren: $ \begin{array}{l} F(t) = \frac{1}{3}\ln (t^3 + 1) = C \\ F'(t) = \frac{1}{3} \cdot \frac{1}{{t^3 + 1}} \cdot 3t^2 = \frac{{t^2 }}{{t^3 + 1}} \\ \end{array} $ Dus dat klopt als een bus. Je ziet dus meteen waar die $\frac{1}{3}$ vandaan komt. Het gaat verder best goed hoor, maar je moet wel proberen de dingen ook te onthouden en toe te passen. WvR zondag 4 maart 2012
WvR zondag 4 maart 2012
©2001-2024 WisFaq