Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking

10 vierkante meter 'beu',12 vierkante meter eik en 5vierkante meter kastanje kosten 1120 voor 15 vierkante meter beuk,4 vierkante meter eik en 6 vierkante meter kastanje betaal je 920
zoek de prijs per vierkante meter van elk van de parketsoorten als; de prijs van 1 vierkante meter kastanje 10 euro lager ligt dan die van 1vierkante meter eik
als 1 vierkante meter kastanje 35 euro kost

rob
Leerling mbo - maandag 27 februari 2012

Antwoord

Noem het aantal m2 beuk, eik en kastanje b,e en k.

Je hebt dan:
10b+12e+5k=1120 en
15b+4e+6k=920.

Daarbij komen:
Geval 1)
k=e-10
Geval 2)
k=35

Beide gevallen leiden tot een stelsel dan je op moet lossen.

hk
maandag 27 februari 2012

©2001-2024 WisFaq