Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oppervlakte van een omsloten deel tussen twee functies

Goedemiddag,

Bij het volgende vraagstuk begrijp ik niet welke oppervlakte ze bedoelen en mijn vermoeden is dat je de integraal g(x)-f(x) moet bepalen maar ik kom helaas aan een verkeerd antwoord:

Bereken de oppervlakte van het vlakdeel omsloten door de grafieken van de functies f(x)=x2+3x en g(x)=-x2+2x

Als ik op de GR kijk zie ik snijpunten bij x=-1/2 en x=0
ik vermoed dat g op dit interval groter is als f als ik inzoom dus dan krijg ik:

-1/2 tot0$\int{}$(-2x2-x)dx doe ik dit goed?

Bouddo
Leerling mbo - zaterdag 25 februari 2012

Antwoord

Tot nu toe gaat het goed; maar je kunt controleren dat g boven f ligt door een x tussen -1/2 en 0 in te vullen, bijvoorbeeld -1/4.

kphart
zaterdag 25 februari 2012

©2001-2024 WisFaq