Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Uitrekenen

300(26somk=1 · 1.015k)

Met som bedoel ik het soort van hoofdletter E! Hoe doe ik dit?

Mvg

Sjeel
Student universiteit - donderdag 23 februari 2012

Antwoord

Laten we de vraag wat vaag noemen, want het is mij niet duidelijk of je vraagt hóe je iets moet doen of dat je überhaupt niet snapt wat er staat.

Wat je een 'soort hoofdletter E' noemt is vast en zeker de hoofdletter S op zijn Grieks, namelijk de Sigma.
Dit is hem: å
Nu kan ik niet erg goed ontdekken wat precies de opgave is, maar onder die sigma zal wel een getal staan en er boven ook.
Achter het teken staat kennelijk een uitdrukking met de letter k (die veel wordt gebruikt in deze context).
Wel: de sigma (= S = Som) betekent dat je een optelling gaat maken.
In de uitdrukking achter de sigma laat je k beginnen bij het getal onder de sigma en je laat die k steeds toenemen met één tot je bij het bovenste getal bent. En al die afzonderlijke getallen tel je op.

Ik weet niet goed wat er achter de sigma staat, maar ik ga even uit van 1.015k
Als er nu onder de sigma een 1 staat en erboven een 26, dan krijg je de optelsom 1.0151 + 1.0152 + 1.0153 + .....+1.01526 en op dat moment ga een rekenmachine pakken!

MBL
donderdag 23 februari 2012

 Re: Uitrekenen 

©2001-2024 WisFaq