Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Opstellen vergelijking kromme

Hallo,

Ik kom niet uit de volgende vraag:
P schuift over de x-as OP=a
Q schuift over de y-as zodanig dat OQ=1-a

Wat is de vergelijking van de kromme als a alle reële getallen doorloopt?

Robert
Student hbo - woensdag 22 februari 2012

Antwoord

Het lijkt me dat je a moet beperken tot het interval [0,1]; je krijgt dan het volgende plaatje:



De rode kromme is degene die je zoekt. Je kunt die vinden door bij vaste x de a te variëren en de hoogste bijbehorende y-waarde te bepalen. Je zult zien dat je y=(1-wortel(x))2 krijgt.

kphart
donderdag 22 maart 2012

©2001-2024 WisFaq