\require{AMSmath} Een vergelijking oplossen Wat zijn de tussenstappen van de vergelijking: 2/3(1/5x+4)-6=0 het antwoord is x=25 maar ik wil de tussenstappen weten kunnen jullie deze vertellen? donny Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 20 februari 2012 Antwoord Dit soort vergelijkingen kan je goed oplossen met de 'bordjesmethode':$\begin{array}{l} \frac{2}{3}\left( {\frac{1}{5}x + 4} \right) - 6 = 0 \\ \frac{2}{3}\left( {\frac{1}{5}x + 4} \right) = 6 \\ 2\left( {\frac{1}{5}x + 4} \right) = 18 \\ \frac{1}{5}x + 4 = 9 \\ \frac{1}{5}x = 5 \\ x = 25 \\ \end{array}$Helpt dat? WvR maandag 20 februari 2012 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Wat zijn de tussenstappen van de vergelijking: 2/3(1/5x+4)-6=0 het antwoord is x=25 maar ik wil de tussenstappen weten kunnen jullie deze vertellen? donny Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 20 februari 2012
donny Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 20 februari 2012
Dit soort vergelijkingen kan je goed oplossen met de 'bordjesmethode':$\begin{array}{l} \frac{2}{3}\left( {\frac{1}{5}x + 4} \right) - 6 = 0 \\ \frac{2}{3}\left( {\frac{1}{5}x + 4} \right) = 6 \\ 2\left( {\frac{1}{5}x + 4} \right) = 18 \\ \frac{1}{5}x + 4 = 9 \\ \frac{1}{5}x = 5 \\ x = 25 \\ \end{array}$Helpt dat? WvR maandag 20 februari 2012
WvR maandag 20 februari 2012
©2001-2024 WisFaq