Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oplossingen aantal

Goede morgen,
VGL :
y+3x=100 is gegeven. Hoeveel oplossingen(x,y) zijn er dan met natuurlijke getallen x en y ?
Mogelijke antwoorden zijn : (33 ; 34 ; 100 ; 101; oneindig veel). Welke is correct ?
Groeten,
Rik

Rik Le
Iets anders - zondag 19 februari 2012

Antwoord

Wikipedia: Natuurlijk_getal
Als x=0 dan is y?
Als x=1 dan is y?
..
..
Als x=33 dan is y?
Dus?

hk
zondag 19 februari 2012

 Re: Oplossingen aantal 

©2001-2024 WisFaq