\require{AMSmath} Verdubbeling- en halveringsformules Voor: (2sin(a)+sin(2a))tan(a/2) geeft QuickMath me 2sin2(a) en 8 cos2(a/2)sin2(a/2)Ik zelf kan tot 8 cos2(a/2)sin2(a/2) berekenen maar 2sin2 daar geraak ik niet. Kan er juist die laatste stappen uitleggen? Veroni Iets anders - donderdag 16 januari 2003 Antwoord Beste Veronique,Als we 8 cos2(a/2)sin2(a/2) willen vereenvoudigen, dan hebben we steun aan de verdubbelingsformule voor de sinus: sin(2x) = 2sin(x)cox(x)of hier 2sin(a/2)cos(a/2) = sin(a).Nu moet het lukken! FvL vrijdag 17 januari 2003 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Voor: (2sin(a)+sin(2a))tan(a/2) geeft QuickMath me 2sin2(a) en 8 cos2(a/2)sin2(a/2)Ik zelf kan tot 8 cos2(a/2)sin2(a/2) berekenen maar 2sin2 daar geraak ik niet. Kan er juist die laatste stappen uitleggen? Veroni Iets anders - donderdag 16 januari 2003
Veroni Iets anders - donderdag 16 januari 2003
Beste Veronique,Als we 8 cos2(a/2)sin2(a/2) willen vereenvoudigen, dan hebben we steun aan de verdubbelingsformule voor de sinus: sin(2x) = 2sin(x)cox(x)of hier 2sin(a/2)cos(a/2) = sin(a).Nu moet het lukken! FvL vrijdag 17 januari 2003
FvL vrijdag 17 januari 2003
©2001-2025 WisFaq