Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritme oplossen

De formule log(W)= log(2,4)+ 0,008h geeft voor kinderen tussen 5 en 13 jaar het verband tussen het gewicht W in kg en de lengte h in cm.
  • robert (9) jaar heeft een lengte van 1,30 m. bereken zijn gewicht in gehele kg.
  • schrijf de formule log(W)= log(2,4)+ 0,008h in de vorm W=b x gh. geef daarbij g in vier decimale nauwkeurig.
m.v.g.
K.

kyra f
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 12 februari 2012

Antwoord

1.
$
\log (W) = \log (2,4) + 0,008\cdot130
$
Dat zal wel lukken, denk ik.

2.
$
\begin{array}{l}
\log \left( W \right) = \log (2,4) + 0,008h \\
W = 10^{\log (2,4) + 0,008h} \\
W = 10^{\log (2,4)} \cdot 10^{0,008h} \\
W = 2,4 \cdot \left( {10^{0,008} } \right)^h \\
W = 2,4 \cdot {\rm{1}}{\rm{,0186}}^h \\
\end{array}
$

WvR
zondag 12 februari 2012

©2001-2024 WisFaq