Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 66894 

Re: F(x) bepalen bij een gegeven integraal

Hoi, maar als ik u=g2 stel dan zit ik nog met g dan word g
Ög en dat is toch niet handig lijkt mij?

wel lijkt het me handiger als ik u = 1+g2 stel

Dan krijg ik het volgende : 0 tot x ò(1/2)(1/u)du=
0 tot x (1/2)lnu = 0 tot x (1/2)ln (1+x2)-(1/2)ln(1+02)=
(1/2)ln(1+x2)

In het modelantwoord komt er lnÖ(x2+1) uit heb ik toch iets fout gedaan?

Bouddo
Leerling mbo - vrijdag 10 februari 2012

Antwoord

Er is weinig verschil, bij mijn substitutie komt er 1/2·1/(1+u)·du.
De g wordt $\sqrt{ }$(u) maar net als bij de jouwe geldt g·dg = 1/2·du.
Jouw antwoord is gelijk aan het modelantwoord want, in het algemeen, 1/2·ln(a) = ln($\sqrt{ }$(a))

kphart
zondag 12 februari 2012

©2001-2024 WisFaq