Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verschil van de rij berekenen

Hoi,

Ik zit met de volgende opgave:

Gegeven een rekenkundige rij met derde term 10 en zesde term 23.

Nu vragen ze de 10e term te berekenen van deze rij.

De formule hiervoor is V10 = a + (n-1) · c
Waarbij a = v1 en c = het verschil.

Hoe kan ik nu c berekenen met de aangeboden gegevens?

Sam
Student hbo - vrijdag 10 februari 2012

Antwoord

Je weet dat de derde term 10 is, en je weet ook dat de zesde term gelijk is aan (de derde term+3·het verschil c).
Hieruit volgt dat 10+3c=23.
Hieruit kun je c berekenen.
De tiende term is (de derde term+7·c)=10+7c.

hk
vrijdag 10 februari 2012

©2001-2024 WisFaq