Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniovergelijking van twee kanten

Geachte helpers,

Ik heb een vraag over het oplossen van de volgende vergelijking:

Sin(x) = Cos(4x-1/6p

Ik kan hier bij naar sin werken dus
Sin(x) = sin(1/2p-(4x-1/6p

Maar ook naar cos dus:
Cos(1/2p-x) = cos(4x-1/6p

Maar kan het zijn (in mijn geval is dat zo) dat ik niet hetzelfde antwoord er uit krijg ?

Paul
Student hbo - maandag 6 februari 2012

Antwoord

Beste Paul,

Beide manieren zijn prima en leiden dus ook tot dezelfde oplossingen. Het zou wel kunnen dat ze er misschien anders lijken uit te zien, maar let goed op de veelvouden en vergeet geen oplossingen (tegengestelde hoeken bij de cosinus en supplementaire hoeken bij de sinus).

mvg,
Tom

td
maandag 6 februari 2012

©2001-2024 WisFaq