Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentiëren en goniometrie

Hallo,

Ik doe volgensmij iets verkeerd op de grafische rekenmachine. Deze som betreft het:

sinx = 0,5Ö3

Het moet binnen het interval [-3,3] zitten. Ik heb al bij de oplossing gekeken en daar vinden ze als antwoord o.a. x=(1/3)p.
In mijn boek wordt gebruik gemaakt van een verouderde versie van een grafische rekenmachine en ook wordt er niet in uitgelegd hoe het ingetypt moet worden. Ook met de voorbeeldsom kom ik er niet uit, volgens mij typ ik het helemaal verkeerd in! Ik gebruik de TI-84 Plus.
Hoe moet sinx = 0,5Ö3 juist ingetypt worden daarop?

Lucy
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 5 februari 2012

Antwoord

Wat dacht je hier van?

q66874img1.gif

Maar staat ie wel op radialen?

q66874img2.gif

Via MODE.
Lukt dat zo?

TIP:
Bij goniometrie is het handig als je de waarden van de sinus en de cosinus van enkele bijzondere hoeken uit je hoofd kent.
Sinus en cosinus

WvR
zondag 5 februari 2012

©2001-2024 WisFaq