Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bereken de integraal

Goedemorgen,

Ik moet de integraal berekenen van:

òvan (1/6)ptot(1/3)p(sinx/cos3x)dx ik denk dat ik vast loop bij het bepalen van de primitieve want ik heb:=ò1/6ptot(1/3)p-1/t3dt=[-1/2t2]van(1/6)ptot(1/3)p (ik denk dat ik wat fout doe)

Bouddo
Leerling mbo - zondag 5 februari 2012

Antwoord

Inderdaad, je hebt de grenzen niet aangepast bij de substitutie t=cos(x).

kphart
zondag 5 februari 2012

©2001-2024 WisFaq