Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Berekenen van een bepaalde integraal

Bij de volgende uitwerking van mijn opgave krijg ik een negatieve oppervlakte maar ik weet niet waarom het modelantwoord geeft als antwoord:41 2/3 en ik kom uit op
-41 2/3: is dit gewoon gedaan omdat een negatieve oppervlakte niet mogelijk is of heb ik ergens een - over het hoofd gezien
Bereken: òvan 5tot10(15-2x)2dx=ò5ttot10 -(1/2)(15-2x)2d(15-2x)=-(1/6)t3=-(1/6)(15-2x)3=-125/6-125/6=-41 2/3

Bouddo
Leerling mbo - vrijdag 3 februari 2012

Antwoord

Je primitieve is in orde, dus kan het alleen maar in het invullen zitten.
Als je x = 10 invult, dan krijg je -(1/6)(-5)3 = -(1/6).-125 = 125/6 enz.
Vermoedelijk ben je het minteken voor het getal 1/6 uit het oog verloren.

MBL
vrijdag 3 februari 2012

©2001-2024 WisFaq