Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Omschrijven van formule

Beste
Waarom geldt:
e0,5x = 4
x = 2 ln 4

amber
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 3 februari 2012

Antwoord

Het is vooral een kwestie van het toepassen van de rekenregels machten en logaritmen.

$
\begin{array}{l}
e^{0,5x} = 4 \\
\ln \left( {e^{0,5x} } \right) = \ln (4) \\
0,5x \cdot \ln (e) = \ln (4) \\
0,5x = \ln (4) \\
x = 2\ln (4) \\
\end{array}
$

Hopelijk helpt dat.

WvR
vrijdag 3 februari 2012

©2001-2024 WisFaq