\require{AMSmath} Integreren Hallo kan iemand mij duidelijk uitleggen hoe deze integraal op te lossen:òò|y|/x2+y2 dxdyHet gaat hier alleen om het oplossen van de integrand... Mauric Student universiteit - dinsdag 31 januari 2012 Antwoord Volgens Derive moet het iets worden als:$\begin{array}{l} \int {\int {\frac{{|y|}}{{x^2 + y^2 }}} } \,dxdy = \\ \int {{\rm{atan}}\left( {\frac{x}{{|y|}}} \right)} \,dy = \\ {\rm{sign}}(y)\left( {y \cdot {\rm{atan}}\left( {\frac{x}{y}} \right) + \frac{1}{2}x \cdot \ln \left( {\frac{{x^2 + y^2 }}{{x^2 }}} \right)} \right) \\ \end{array}$Kan je daar iets mee?TIP: gebruik een algebrapakket... WvR zaterdag 4 februari 2012 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo kan iemand mij duidelijk uitleggen hoe deze integraal op te lossen:òò|y|/x2+y2 dxdyHet gaat hier alleen om het oplossen van de integrand... Mauric Student universiteit - dinsdag 31 januari 2012
Mauric Student universiteit - dinsdag 31 januari 2012
Volgens Derive moet het iets worden als:$\begin{array}{l} \int {\int {\frac{{|y|}}{{x^2 + y^2 }}} } \,dxdy = \\ \int {{\rm{atan}}\left( {\frac{x}{{|y|}}} \right)} \,dy = \\ {\rm{sign}}(y)\left( {y \cdot {\rm{atan}}\left( {\frac{x}{y}} \right) + \frac{1}{2}x \cdot \ln \left( {\frac{{x^2 + y^2 }}{{x^2 }}} \right)} \right) \\ \end{array}$Kan je daar iets mee?TIP: gebruik een algebrapakket... WvR zaterdag 4 februari 2012
WvR zaterdag 4 februari 2012
©2001-2024 WisFaq