Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Opstellen van grenzen

Hallo,

Tijdens het oplossen van het volgende vraagstuk loop ik vast.

De opgave luidt:

Bereken het gebied van D met als grenzen:

x2+y2-2x groter of gelijk dan nul en y is groter of gelijk dan de absolute x.

nu is y= x een grens en ik snap voor x2+y2-2x dat dit een cirkel moet zijn maar hoe verklaar ik deze 2x?

Groet

Mauric
Student universiteit - dinsdag 31 januari 2012

Antwoord

Beste Maurice,

Herschrijf eventueel als volgt:

x2-2x + y2 = 0
(x-1)2-1 + y2 = 0
(x-1)2 + y2 = 1

Nu is duidelijk dat het gaat om een cirkel met middelpunt (1,0) en straal 1.

Het lijkt me wel niet logisch dat het zou zijn, dan is D immers geen begrensd gebied. Is het misschien ?
En met 'bereken' wordt wellicht de oppervlakte van het gebied D bedoeld?

mvg,
Tom

td
dinsdag 31 januari 2012

 Re: Opstellen van grenzen 

©2001-2024 WisFaq