Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 66791 

Re: Kunt u me op weg helpen met de volgende integraal?

Nee, ik kom er nog niet uit ik heb gekeken naar het eerste voorbeeld van de subtitutie methode daar snap ik dit niet van het eerste voorbeeld:

$\int{}$(5+x2)3dx=$\int{}$1/2(5+x2)32xdx

deze stap snap ik maar dan = $\int{}$1/2(5+x2)3d(5+x2)

Ho kom je hier aan dat dx=(5+x2) in die laatste term?

Bouddo
Leerling mbo - maandag 30 januari 2012

Antwoord

In plaats van 2xdx kan je ook schrijven d(5+x2). Dat is handig want als je daarna 5+x2 vervangt (substitueren dus, vandaar de naam!) door 'u' dan staat daar precies du, zodat je de integraal kan bepalen.

Maar ik weet niet of je een boek gebruikt? Dit is niet iets dat je maar even van een website moet plukken. Je moet oefeningen maken, proberen de uitleg te begrijpen en nog zo wat.

Als je echt iets wilt begrijpen van de wiskunde moet je dan niet les nemen? Of bijles? Ik zou 't wel aanraden!

WvR
maandag 30 januari 2012

 Re: Re: Kunt u me op weg helpen met de volgende integraal? 

©2001-2025 WisFaq