Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Niveaukrommen

Hallo,
Ik wil voor de functie : Ö(x2-x+y2-2y) de niveaukromme schetsen voor de waarde 2. Dus 4 = x2-x+y2-2y
Ik heb geen idee hoe dit verder op te lossen met variabelen. Iemand die me een zetje in de goede richting kan geven?
Groet

Mauric
Student universiteit - zondag 29 januari 2012

Antwoord

x2-x+y2-2y=4
(x-1/2)2-1/4+(y-1)2-1=4
(x-1/2)2+(y-1)2=51/4
Dat lijkt wel de vergelijking van een cirkel...

WvR
zondag 29 januari 2012

©2001-2024 WisFaq