\require{AMSmath} Bepaal een integraal Hoi, Deze uitkomst van mijn integraal is niet hetzelfde als wat in het anwoord staat of kun je deze nog verder vereenvoudigen zoadat de uitkomsten hetzelfde zijn: $\int{}$(sinxcosx)dx g= cosx $\to$ g'(x)=sinx f= g' ·g dg/dx=sinx-$\to$dxsinx=dg dan: $\int{}$(sinxcosx)=g dg=1/2g2 +C=1/2cos2(x)+C In het antwoord staat:-1/4cosx+C is dit hetzelfde als mijn antwoord? Bouddo Leerling mbo - zondag 29 januari 2012 Antwoord Beste Bouddou, De afgeleide van cos(x) is -sin(x), niet sin(x); op dat tekenfoutje na is je antwoord wel goed. Het modelantwoord is niet juist, tenzij je -1/4 cos(2x) bedoelt in plaats van -1/4 cos(x). mvg, Tom td maandag 30 januari 2012 Re: Bepaal een integraal ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoi, Deze uitkomst van mijn integraal is niet hetzelfde als wat in het anwoord staat of kun je deze nog verder vereenvoudigen zoadat de uitkomsten hetzelfde zijn: $\int{}$(sinxcosx)dx g= cosx $\to$ g'(x)=sinx f= g' ·g dg/dx=sinx-$\to$dxsinx=dg dan: $\int{}$(sinxcosx)=g dg=1/2g2 +C=1/2cos2(x)+C In het antwoord staat:-1/4cosx+C is dit hetzelfde als mijn antwoord? Bouddo Leerling mbo - zondag 29 januari 2012
Bouddo Leerling mbo - zondag 29 januari 2012
Beste Bouddou, De afgeleide van cos(x) is -sin(x), niet sin(x); op dat tekenfoutje na is je antwoord wel goed. Het modelantwoord is niet juist, tenzij je -1/4 cos(2x) bedoelt in plaats van -1/4 cos(x). mvg, Tom td maandag 30 januari 2012
td maandag 30 januari 2012
©2001-2024 WisFaq