\require{AMSmath} Uitwerking complex getal Hallo tijdens een vraagstuk loop ik vast op het volgende.ik wil het complexe getal 1/j ·e ^(ln($\sqrt{2}$)+3/4$\pi$j omschrijven naar de vorm : cos () + sin()kan de j van 1/j als 1 worden gezien waardoor dit 1 wordt? en hoe werk ik de e macht inclusief functie uit naar de gewenste vorm?graag een reactieGroet Mauric Iets anders - zondag 29 januari 2012 Antwoord Beste Maurice,Nee, 1/j is natuurlijk niet gewoon gelijk aan 1, maar wel:1/j = j/j2 = -jHerschrijf verder:$\displaystyle e^{\ln \sqrt 2 + 3\pi j/4} = e^{\ln \sqrt 2}e^{3\pi j/4} = \sqrt 2 \left( \cos\left( \frac{3\pi}{4} \right) +j \sin\left( \frac{3\pi}{4} \right)\right)$Kan je zo verder?mvg,Tom td maandag 30 januari 2012 Re: Uitwerking complex getal ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo tijdens een vraagstuk loop ik vast op het volgende.ik wil het complexe getal 1/j ·e ^(ln($\sqrt{2}$)+3/4$\pi$j omschrijven naar de vorm : cos () + sin()kan de j van 1/j als 1 worden gezien waardoor dit 1 wordt? en hoe werk ik de e macht inclusief functie uit naar de gewenste vorm?graag een reactieGroet Mauric Iets anders - zondag 29 januari 2012
Mauric Iets anders - zondag 29 januari 2012
Beste Maurice,Nee, 1/j is natuurlijk niet gewoon gelijk aan 1, maar wel:1/j = j/j2 = -jHerschrijf verder:$\displaystyle e^{\ln \sqrt 2 + 3\pi j/4} = e^{\ln \sqrt 2}e^{3\pi j/4} = \sqrt 2 \left( \cos\left( \frac{3\pi}{4} \right) +j \sin\left( \frac{3\pi}{4} \right)\right)$Kan je zo verder?mvg,Tom td maandag 30 januari 2012
td maandag 30 januari 2012
©2001-2024 WisFaq