\require{AMSmath} Oplossen van vergelijking met e macht Hallo,Ik heb een vraagstuk waar ik in vast loop.Ik wil de volgende vergelijking oplossen:elny=e-lnx+xik wil hier y uitdrukken in een functie van x maar ik loop vast wanneer ik de emacht en de ln wil olossen.Groet Maurice Mauric Student universiteit - zondag 29 januari 2012 Antwoord Hallo Maurice,Bedenk dat:eln(y) = y, ene-ln(x) = 1/(eln(x)) = 1/xLukt het nu? GHvD zondag 29 januari 2012 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo,Ik heb een vraagstuk waar ik in vast loop.Ik wil de volgende vergelijking oplossen:elny=e-lnx+xik wil hier y uitdrukken in een functie van x maar ik loop vast wanneer ik de emacht en de ln wil olossen.Groet Maurice Mauric Student universiteit - zondag 29 januari 2012
Mauric Student universiteit - zondag 29 januari 2012
Hallo Maurice,Bedenk dat:eln(y) = y, ene-ln(x) = 1/(eln(x)) = 1/xLukt het nu? GHvD zondag 29 januari 2012
GHvD zondag 29 januari 2012
©2001-2025 WisFaq