Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oplossen van goniometrische vergelijkingen

sin2(x)-1/4=0 wordt omgezet naar: sin(x)=ąsin((1/6)$\pi$)
cos(2x)=-cos(x) wordt omgezet naar: cos(2x)=cos($\pi$-x)
Hoe zit dit? Hoe wordt het omgezet?

Frank
Student hbo - woensdag 25 januari 2012

Antwoord

1.
sin2(x)-1/4=0
(sin(x)+1/2)(sin(x)-1/2)=0
sin(x)=-1/2 of sin(x)=1/2
Enz...

2.
Een formule als -cos(x) omzetten naar cos($\pi$-x) hoort bij het basispakket. Je kunt die vrij gemakkelijk zelf afleiden in de eenheidscirkel.
Zie 6. Goniometrische vergelijkingen oplossen

WvR
woensdag 25 januari 2012

©2001-2024 WisFaq