Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een liedje versnellen

ik heb een opdracht dat ik een liedje moet versnellen, het draait nu op 100% = orginele snelheid, en duurt 270seconden bijvoorbeeld.

Ik moet het liedje op een snelheid plaatsen van 106%, maar weet niet op hoeveel seconden ik dan uitkom + wat voor formule wordt hiervoor gebruikt??

Demian
Student hbo - woensdag 25 januari 2012

Antwoord

dag Demian,
Dit is altijd lastig.
Noem het aantal tracks van het liedje: a.
De oorspronkelijke snelheid v is dan gelijk aan a/270 (tracks per seconde)
106% komt dus overeen met
106/100 · v = 1,06 · a/270 = a/(270/1,06)
Denk aan de regel: delen door een breuk is vermenigvuldigen met het omgekeerde.
Het aantal seconden dat nodig is voor de a tracks is dus
270/1,06

Je kunt met een eenvoudiger geval controleren dat deze formule klopt: als je het twee keer zo snel doet, (200%) dan duurt het de helft van de tijd (270/2)
groet,

Anneke
woensdag 25 januari 2012

©2001-2024 WisFaq