Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De minima en maxima bepalen van een ingewikkelde goniometrische functie

Goedemorgen,

Ik kom niet uit het bepalen van de lokale extremen op-[pi,pi] van f(x)=(2-x2)sinx-2xcosx $\to$f'(x)=-x2cosx
f'(x)=0 $\to$ x2=0 of cos x= 0
x=0 of x=pi/2+kpi -$\to$x=-pi/2 of x= pi/2

Maar in het antwoord staat dat f ook bij x=pi een extreem heeft (een maximum) waarom vind ik die niet terug in mijn oplossing?

Bouddo
Leerling mbo - woensdag 25 januari 2012

Antwoord

Dat komt omdat je randpunten van je domein altijd apart moet bekijken.

kphart
woensdag 25 januari 2012

©2001-2024 WisFaq