\require{AMSmath} Differentieren met natuurlijke logaritme Goedenavond, Hoe bepaal ik df/dx van f(x)=ln (ex/x) ik had f'(x)=1/ex/x=x/ex maar in het antwoord staat: (x-1)/x?? Bouddo Leerling mbo - dinsdag 24 januari 2012 Antwoord Je afgeleide is onvolledig; denk aan de kettingregel: je moet nog vermenigvuldigen met de afgeleide van ex/x. Alternatief: ln(ex/x)=ln(ex)-ln(x)=x-ln(x);dit laatste is heel makkelijk te differentieren kphart woensdag 25 januari 2012 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Goedenavond, Hoe bepaal ik df/dx van f(x)=ln (ex/x) ik had f'(x)=1/ex/x=x/ex maar in het antwoord staat: (x-1)/x?? Bouddo Leerling mbo - dinsdag 24 januari 2012
Bouddo Leerling mbo - dinsdag 24 januari 2012
Je afgeleide is onvolledig; denk aan de kettingregel: je moet nog vermenigvuldigen met de afgeleide van ex/x. Alternatief: ln(ex/x)=ln(ex)-ln(x)=x-ln(x);dit laatste is heel makkelijk te differentieren kphart woensdag 25 januari 2012
kphart woensdag 25 januari 2012
©2001-2024 WisFaq