Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Absolute waarde

Goedenavond,
Ik heb een gedeelte van de volgende vraag goed maar ik weet niet waarom kunt u me uit de brand helpen?
van de functie f(x)=1+(|x3|/x)worden de lokale extremen gevraagd (de verticale strepen bij x3 moeten absoluutstrepen voorstellen ik heb
f'(x)=1+x2=0 als x0 en hier zijn geen oplossingen voor
en 1-x2=0---x=1 of x=-1

Maar het antwoord geeft alleen -1 als extreme kunt u me dit uitleggen?

Bouddo
Leerling mbo - dinsdag 24 januari 2012

Antwoord

Hallo

|x3| = x3 als x0 en |x3| = -x3 als x0

Splits dus functie op in 2 aparte functies :

f(x) = 1 + x3/x als x0
f(x) = 1 - x3/x als x0

of

f(x) = 1 + x2 als x0
f(x) = 1 - x2 als x0

Voor x0 zijn er dus geen nulpunten
Voor x0 is x = -1 het enige nulpunt want x = 1 0

Ok?

LL
woensdag 25 januari 2012

©2001-2024 WisFaq