Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentieren en goniometrie

Goedenavond,

Ik heb even moeite met het bepalen van de extreme
waarden van de functie
f(x)=sin2x+cos^2x op [0,pi]
ik kom uit op:
f'(x)=2cos2x-4sinxcosx=0
2cos^2+4sinxcosx-2=0
en met deze vergelijking weet ik geen raad

Bouddo
Leerling mbo - dinsdag 24 januari 2012

Antwoord

Het getal 4 in jouw afgeleide moet een 2 zijn.
Dan krijg je 2cos(2x) = sin(2x) na nulstellen van de afgeleide en dat geeft tan(2x) = 2. Verder gaat het dan wel lukken, denk ik.

MBL
dinsdag 24 januari 2012

©2001-2024 WisFaq