Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Lokale extremen bepalen

Goedemiddag,

Kunt me laten zien wie het fout doet ik of het
antwoord achterin het boek:

Bepaal de coordinaten van de lokale extremen van:
f(x)=x3-9x+a
Ik heb f'(x)=0
3x2-9=0
3x(x-3)=0
x=0 of x=3
Het antwoord heeft :
(-$\sqrt{3}$,a+6$\sqrt{3}$)
en ($\sqrt{3}$,a-6$\sqrt{3}$)

Bouddo
Leerling mbo - zaterdag 21 januari 2012

Antwoord

3x2-9=0
3x2=9
x2=3
x=-$\sqrt{3}$ of x=$\sqrt{3}$
Oeps...

WvR
zaterdag 21 januari 2012

©2001-2024 WisFaq