\require{AMSmath} Randextremen bepalen Goedendag, Als ik de functie f(x)=sinx-cosx onderzoek op randextremen op [0,2p]dan kom ik op de volgende conclusie doe ik dit systematisch goed?: f'(x)=cosx+sinx=0 1=-tanx tanx=-1 x=-p/4 (+k p) dus x= 3p/4 of x= 7p/4 f'(p)=cosp+sinp=-10 dus dalen bij 3px7p/4 automatisch vind er tekenwisseling plaats bij 3p/4 en 7p/4 hier stijgt ie dus Randextremen: f(0)=-1 en f(2p)=-1 Snijp xas f(x)=0sinx-cosx=0 sinx=cosx x=p/4 en x=5p/4 Bouddo Leerling mbo - donderdag 19 januari 2012 Antwoord Het klopt wel wat je doet, maar moet je bij de randextremen niet opgeven of het een (rand)maximum of (rand)minimum is? MBL zaterdag 21 januari 2012 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Goedendag, Als ik de functie f(x)=sinx-cosx onderzoek op randextremen op [0,2p]dan kom ik op de volgende conclusie doe ik dit systematisch goed?: f'(x)=cosx+sinx=0 1=-tanx tanx=-1 x=-p/4 (+k p) dus x= 3p/4 of x= 7p/4 f'(p)=cosp+sinp=-10 dus dalen bij 3px7p/4 automatisch vind er tekenwisseling plaats bij 3p/4 en 7p/4 hier stijgt ie dus Randextremen: f(0)=-1 en f(2p)=-1 Snijp xas f(x)=0sinx-cosx=0 sinx=cosx x=p/4 en x=5p/4 Bouddo Leerling mbo - donderdag 19 januari 2012
Bouddo Leerling mbo - donderdag 19 januari 2012
Het klopt wel wat je doet, maar moet je bij de randextremen niet opgeven of het een (rand)maximum of (rand)minimum is? MBL zaterdag 21 januari 2012
MBL zaterdag 21 januari 2012
©2001-2024 WisFaq