\require{AMSmath} Minima en maxima bepalen Goedendag,Als ik van de volgende functie de afgleide bepaal dan op nul stel krijg ik geen extreme waardenf(x)=3cos2xf'(x)=-6sin2x=0-12sinxcosx=0...en deze is voor elke x gelijk aan 0 of heb ik de afgeleide verkeerd bepaald? Bouddo Leerling mbo - donderdag 19 januari 2012 Antwoord Dat -12sin(x)cos(x)=0 voor alle x lijkt me niet kloppen!Maar je kunt -6sin(2x)=0 zo oplossen:sin(2x)=02x=0 + k·px=0 + k·1/2pJe moet maar 's kijken! WvR donderdag 19 januari 2012 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Goedendag,Als ik van de volgende functie de afgleide bepaal dan op nul stel krijg ik geen extreme waardenf(x)=3cos2xf'(x)=-6sin2x=0-12sinxcosx=0...en deze is voor elke x gelijk aan 0 of heb ik de afgeleide verkeerd bepaald? Bouddo Leerling mbo - donderdag 19 januari 2012
Bouddo Leerling mbo - donderdag 19 januari 2012
Dat -12sin(x)cos(x)=0 voor alle x lijkt me niet kloppen!Maar je kunt -6sin(2x)=0 zo oplossen:sin(2x)=02x=0 + k·px=0 + k·1/2pJe moet maar 's kijken! WvR donderdag 19 januari 2012
WvR donderdag 19 januari 2012
©2001-2024 WisFaq