\require{AMSmath} Berekenen van mu in een e macht Ik moet de waarde van mu berekenen en gegeven is:1/e^(-mu.20) = 2/3Het antwoord zou moeten zijn mu = ln2/4Mij ontgaat in z'n geheel hoe van het gegevene tot het antwoord te komen... Bert Student universiteit - woensdag 18 januari 2012 Antwoord Beste Bert,Daarvoor moet je gewoon wat rekenen en het verband tussen de e-macht en de (natuurlijke) logaritme ln kennen, namelijk:$y = e^x \Leftrightarrow x = \ln y$Maar tenzij ik je notatie verkeerd lees, klopt het opgegeven antwoord niet hoor. Staat er een factor 20 in die exponent? Is dit de opgave?$\displaystyle \frac{1}{e^{-20\mu}} = \frac{2}{3}$In dat geval kan je bijvoorbeeld beginnen met de breuken om te draaien, of je gebruikt de regel van exponenten $1/a^{-n} = a^n$ om direct te schrijven:$\displaystyle e^{20\mu} = \frac{2}{3}$Je kan nu dat verband tussen e en ln gebruiken.mvg,Tom td woensdag 18 januari 2012 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik moet de waarde van mu berekenen en gegeven is:1/e^(-mu.20) = 2/3Het antwoord zou moeten zijn mu = ln2/4Mij ontgaat in z'n geheel hoe van het gegevene tot het antwoord te komen... Bert Student universiteit - woensdag 18 januari 2012
Bert Student universiteit - woensdag 18 januari 2012
Beste Bert,Daarvoor moet je gewoon wat rekenen en het verband tussen de e-macht en de (natuurlijke) logaritme ln kennen, namelijk:$y = e^x \Leftrightarrow x = \ln y$Maar tenzij ik je notatie verkeerd lees, klopt het opgegeven antwoord niet hoor. Staat er een factor 20 in die exponent? Is dit de opgave?$\displaystyle \frac{1}{e^{-20\mu}} = \frac{2}{3}$In dat geval kan je bijvoorbeeld beginnen met de breuken om te draaien, of je gebruikt de regel van exponenten $1/a^{-n} = a^n$ om direct te schrijven:$\displaystyle e^{20\mu} = \frac{2}{3}$Je kan nu dat verband tussen e en ln gebruiken.mvg,Tom td woensdag 18 januari 2012
td woensdag 18 januari 2012
©2001-2024 WisFaq