Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afgeleide functie en raaklijn

Vraag 1.
Bereken de afgeleide functie van y(x)= x2+1 in punt x=-2

Vraag 2.
Bereken de raaklijn aan de grafiek van f(x)=$\frac{1}{2}$x2 in punt (4,8)

Iw
Student hbo - maandag 16 januari 2012

Antwoord

Vraag 1.
Dt lijkt me een beetje vreemd geformuleerd. Je kunt wel de afgeleide bepalen van y=x2+1. Dat is y'=2x. Je afgeleide in het punt x=-2 is dan gelijk aan -4.

Vraag 2.
De afgeleide van f is f'(x)=x. De richtingscoëffiënt in het het punt x=4 is dan gelijk aan 4. Een vergelijking voor de raaklijn is dan gelijk aan:
y=4(x-4)+8

Lees je een keer de spelregels?

WvR
maandag 16 januari 2012

©2001-2024 WisFaq