Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe kom ik van W naar W`, ik mis een stap

Ik moet het volgende probleem oplossen:
prijs(p)=1680-90Öq, kosten(K)=300+bq, q is eerder uigerekend=144, b is een nader te bepalen constante met b groter dan 0.

Bereken met behulp van differentiëren de waarde van b.

Uitwerking: W=R-K Û 1680q-90qÖq-(300+bq) dit snap ik nog. volgende stap is:
=(1680-b)q-90qÖq-300

Waar komt die b ineens vandaan, en waar is de q die bij de b hoorde gebleven? Weggedeeld o.i.d.?, maar dan niet bij de 90qÖq factor? Ik heb alle algebra regeltjes nagekeken, maar op de één of andere manier zie ik het niet. Dit is net de stap waardoor ik het hele probleem niet meer goed begrijp. Onderstaande stappen snap ik voor 90% geloof ik...

Dan wordt W'=1680-b-90*3/2Öq=1680-b-135Öq
Als ik dan van de bovenstaande functie uitga, gebruik je dan de somregel toch?
Ik zou dus denken '(1680-b)q-'(90qÖq)-'300
= 1*(1680-b)- 135Öq -0.... Maar waarom doe je niks met de b?

T. Bee
Student universiteit - zondag 15 januari 2012

Antwoord

T,
(1680-b)q=1680q-bq en de afgeleide hiervan is 1680-b. Verder is qÖq=
q^3/2 met afgeleide 3/2Öq.

kn
zondag 15 januari 2012

©2001-2024 WisFaq