Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 66602 

Re: Hoekpunten driehoek: complexe getallen

dus 53(cos(bgtg 4/3) * 3 + j sin( bgtg 4/3) * 3

voor de macht?

Mozfat
Student Hoger Onderwijs België - zondag 15 januari 2012

Antwoord

Beste Mozfather,

Ik begrijp niet goed wat je bedoelt. Als z = 3+4i een van de oplossingen is en je zoekt z3, bepaal dan gewoon (3+4i)3.
Je kan hiervoor overgaan op goniometrische vorm, maar dat lijkt met niet per se nodig. Controleer dat (3+4i)3 = -117+44i.

De andere hoekpunten vind je dus als oplossingen van de vergelijking

z3 = -117+44i

Een van de derdemachtswortels ken je al, namelijk 3+4i, de andere twee geven de posities van de overige twee hoekpunten.

mvg,
Tom

td
maandag 16 januari 2012

©2001-2024 WisFaq