Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentieren met het getal e

Hallo,

Volgens mij doe ik wat fout bij het differentieren van de volgende functie kan iemand me zeggen wat ik fout doe

f(x)=e^(cos2x^2)
g=2x^2 dg/dx=4x
h=cosg dh/dg -sin2x^2
u=e^h du/dh=e^h=e^-(sin2x^2)

df/dx=4x*e^-(sin2x^2)*(-sin2x^2)=-4x(sin2x^2)/e^(sin2x^2)



bouddo
Leerling mbo - zondag 15 januari 2012

Antwoord

Beste Bouddou,

Op basis van je uitwerking veronderstel ik dat de opgave was:

f(x) = e^(cos(2x2))

Probeer toch met haakjes de opgave ondubbelzinnig weer te geven.

Je maakt een fout waar ik je al eerder op gewezen heb: bij e^h vervang je h door -sin(2x2) terwijl je daarboven net getoond had dat dit dh/dg is, niet h zelf! Die h is gewoon cos(g) = cos(2x2)...

mvg,
Tom

td
zondag 15 januari 2012

©2001-2024 WisFaq