\require{AMSmath} Vereenvoudigen na differentieren Bij de volgende functie te differentieren ik kom niet aan het juiste antwoord:f(x)=2xsin$\sqrt{x}$stel g=$\sqrt{x}$ dan dg/dx=1/2$\sqrt{x}$stel h=sing dan dh/dg=cosg=cos$\sqrt{x}$stel dh/dg·dg/dx=1/2$\sqrt{x}$cos$\sqrt{x}$f'(x)=2sin$\sqrt{x}$+2x$\sqrt{x}$cos$\sqrt{x}$in het antwoord staat wat anders nl.2sin$\sqrt{x}$+$\sqrt{x}$cos$\sqrt{x}$ bouddo Leerling mbo - zondag 15 januari 2012 Antwoord $ \eqalign{ & f(x) = 2x \cdot \sin \sqrt x \cr & f'(x) = 2 \cdot \sin \sqrt x + 2x \cdot \cos \sqrt x \cdot \frac{1} {{2\sqrt x }} \cr & f'(x) = 2 \cdot \sin \sqrt x + x \cdot \cos \sqrt x \cdot \frac{1} {{\sqrt x }} \cr & f'(x) = 2 \cdot \sin \sqrt x + \sqrt x \cdot \cos \sqrt x \cr} $ WvR zondag 15 januari 2012 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bij de volgende functie te differentieren ik kom niet aan het juiste antwoord:f(x)=2xsin$\sqrt{x}$stel g=$\sqrt{x}$ dan dg/dx=1/2$\sqrt{x}$stel h=sing dan dh/dg=cosg=cos$\sqrt{x}$stel dh/dg·dg/dx=1/2$\sqrt{x}$cos$\sqrt{x}$f'(x)=2sin$\sqrt{x}$+2x$\sqrt{x}$cos$\sqrt{x}$in het antwoord staat wat anders nl.2sin$\sqrt{x}$+$\sqrt{x}$cos$\sqrt{x}$ bouddo Leerling mbo - zondag 15 januari 2012
bouddo Leerling mbo - zondag 15 januari 2012
$ \eqalign{ & f(x) = 2x \cdot \sin \sqrt x \cr & f'(x) = 2 \cdot \sin \sqrt x + 2x \cdot \cos \sqrt x \cdot \frac{1} {{2\sqrt x }} \cr & f'(x) = 2 \cdot \sin \sqrt x + x \cdot \cos \sqrt x \cdot \frac{1} {{\sqrt x }} \cr & f'(x) = 2 \cdot \sin \sqrt x + \sqrt x \cdot \cos \sqrt x \cr} $ WvR zondag 15 januari 2012
WvR zondag 15 januari 2012
©2001-2024 WisFaq