Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integralen

Ik weet niet hoe ik het teken moet typen maar het komt op volgende vraag neer (X en x-1 zijn machten) :
x
5
Integraal ------dx = ?
x-1
4

Alvast bedankt voor de reactie

Alice
3de graad ASO - donderdag 12 januari 2012

Antwoord

Beste Alice,

De notatie is niet helemaal goed doorgekomen, maar ik vermoed dat je de integraal zoekt van 5x/4x-1, herschrijf door gebruik te maken van rekenregels van machten:

5x/4x-1 = 5x/(4x.4-1) = 4.5x/4x = 4.(5/4)x

Die factor 4 kan je voor de integraal brengen en je houdt iets over van de vorm ax met a = 5/4, daarvan ken je de integraal?

mvg,
Tom

td
donderdag 12 januari 2012

©2001-2024 WisFaq