Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Veeltermfuncties

Hallo,
Ik heb geen enkel idee hoe ik deze opgave moet oplossen.
Als een reële functie f voor elke x Î voldoet aan f(x)+x·f(1-x)=x, bereken dan f(2)
Iemand een idee ?
Merci

peggy
3de graad ASO - donderdag 12 januari 2012

Antwoord

Vul in x=2. Je krijgt f(2)+2·f(-1)=2.
Vul in x=-1. Je krijgt f(-1)+-1·f(2)=-1.
Dat is sterk...
Lukt het dan?

WvR
donderdag 12 januari 2012

©2001-2024 WisFaq