Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Anders schrijven

goedenadag
Bij een antwoord staat heb ik

-sin2x/(wortel1+cos2x)
dit is gelijk aan -wortel2·sinx·1/(sinx·cosx)

dat zie ik niet zo gauw kunt u mij dit laten zien

bouddo
Leerling mbo - woensdag 11 januari 2012

Antwoord

Beste Bouddou,

Er geldt cos(2x) = 2cos2x-1 waaruit 1+cos(2x) = 2cos2x zodat je de vierkantswortel in de noemer kan vereenvoudigen. Gebruik verder in de teller dat sin(2x) = 2sin(x)cos(x). Lukt het zo?

mvg,
Tom

td
woensdag 11 januari 2012

©2001-2024 WisFaq