\require{AMSmath} Differentieren met het getal e Goedemiddag, bij het differentieren van de functie: f(x)=ln$\sqrt{ }$(x3-1) heb ik op twee manieren gedaan maar de ene manier is goed en de andere niet weet u mischien waar ik in deze manier de fout in ga: g=x3-1 dg/dx=3x2 h=wortelg dh/dg=1/(2wortelg)=1/2$\sqrt{ }$(x3-1) v=lnh dv/dh=1/h =2$\sqrt{ }$(x3-1) df/dx=dv/dh·dh/dg·dg/dx=2$\sqrt{ }$(x3-10/2WORTEL(x3-1)·3x2=3x2 Bij de andere manier: f(x)=ln$\sqrt{ }$(x3-1) f'(x)=3x2·1/{2$\sqrt{ }$(x3-1)}·1/2$\sqrt{ }$(x3-1)=3x2/2(x3-1) deze is goed wat doe ik bij die andere fout bouddo Leerling mbo - woensdag 11 januari 2012 Antwoord Beste Bouddou, Bij v = ln(h) volgt inderdaad dv/dh = 1/h maar h = Ög dus je krijgt dv/dh = 1/Ög en dat is niet wat jij op dat moment invult. mvg, Tom td woensdag 11 januari 2012 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Goedemiddag, bij het differentieren van de functie: f(x)=ln$\sqrt{ }$(x3-1) heb ik op twee manieren gedaan maar de ene manier is goed en de andere niet weet u mischien waar ik in deze manier de fout in ga: g=x3-1 dg/dx=3x2 h=wortelg dh/dg=1/(2wortelg)=1/2$\sqrt{ }$(x3-1) v=lnh dv/dh=1/h =2$\sqrt{ }$(x3-1) df/dx=dv/dh·dh/dg·dg/dx=2$\sqrt{ }$(x3-10/2WORTEL(x3-1)·3x2=3x2 Bij de andere manier: f(x)=ln$\sqrt{ }$(x3-1) f'(x)=3x2·1/{2$\sqrt{ }$(x3-1)}·1/2$\sqrt{ }$(x3-1)=3x2/2(x3-1) deze is goed wat doe ik bij die andere fout bouddo Leerling mbo - woensdag 11 januari 2012
bouddo Leerling mbo - woensdag 11 januari 2012
Beste Bouddou, Bij v = ln(h) volgt inderdaad dv/dh = 1/h maar h = Ög dus je krijgt dv/dh = 1/Ög en dat is niet wat jij op dat moment invult. mvg, Tom td woensdag 11 januari 2012
td woensdag 11 januari 2012
©2001-2024 WisFaq