\require{AMSmath} Differentieren en goniometrie Goededag,Bij het differentieren van de volgende functie heb ik een verschil in antwoord met het antwoordenboekje weet u wat ik verkeerd doe?f(x)=2x2sin$\sqrt{ }$xf'(x)=2x2(1/2cosx/(sin$\sqrt{ }$x)+4xsin$\sqrt{ }$xf'(x)=x2sin$\sqrt{ }$xcosx/(sinx)+4xsin$\sqrt{ }$xen er moet uitkomen:4xsin$\sqrt{ }$x+x$\sqrt{ }$xcos$\sqrt{ }$x boudou Leerling mbo - dinsdag 10 januari 2012 Antwoord Bij mijn uitwerking gebruik ik de productregel en de kettingregel:$\eqalign{ & f(x) = 2x^2 \sin \sqrt x \cr & f'(x) = 4x \cdot \sin \sqrt x + 2x^2 \cdot \cos \sqrt x \cdot \frac{1}{{2\sqrt x }} \cr & f'(x) = 4x \cdot \sin \sqrt x + x\sqrt x \cdot \cos \sqrt x \cr} $Ik kan niet helemaal zien wat je nu precies doet. Kettingregel helemaal goed toegepast? Veel meer dan dit moet het niet zijn. WvR dinsdag 10 januari 2012 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Goededag,Bij het differentieren van de volgende functie heb ik een verschil in antwoord met het antwoordenboekje weet u wat ik verkeerd doe?f(x)=2x2sin$\sqrt{ }$xf'(x)=2x2(1/2cosx/(sin$\sqrt{ }$x)+4xsin$\sqrt{ }$xf'(x)=x2sin$\sqrt{ }$xcosx/(sinx)+4xsin$\sqrt{ }$xen er moet uitkomen:4xsin$\sqrt{ }$x+x$\sqrt{ }$xcos$\sqrt{ }$x boudou Leerling mbo - dinsdag 10 januari 2012
boudou Leerling mbo - dinsdag 10 januari 2012
Bij mijn uitwerking gebruik ik de productregel en de kettingregel:$\eqalign{ & f(x) = 2x^2 \sin \sqrt x \cr & f'(x) = 4x \cdot \sin \sqrt x + 2x^2 \cdot \cos \sqrt x \cdot \frac{1}{{2\sqrt x }} \cr & f'(x) = 4x \cdot \sin \sqrt x + x\sqrt x \cdot \cos \sqrt x \cr} $Ik kan niet helemaal zien wat je nu precies doet. Kettingregel helemaal goed toegepast? Veel meer dan dit moet het niet zijn. WvR dinsdag 10 januari 2012
WvR dinsdag 10 januari 2012
©2001-2024 WisFaq