Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formules ombouwen

Hoi,

Hoe moet ik hier te werk gaan?

Bij de bestraling van een materiaal door gammastralen neemt tijdens de weg van de stralen door het materiaal de intensiteit van de straling af volgends de formule:

I = I(0) · 2 'tot de macht' -x/d

Hoe maak je 'd' hieruit vrij?

Johan

Johan
Iets anders - woensdag 15 januari 2003

Antwoord

Hoi Johan,

Ik neem aan dat je deze formule I = I(o)· 2-x/d bedoelt?
Indien je I = I(o)· (2-x)/d bedoelde, stel dan a.u.b. opnieuw de vraag.

I = I(o) · 2-x/d
2-x/d = I / (I(o))
ln 2-x/d = ln ( I/(I(o)) )
-x/d ln 2 = ln ( I/(I(o)) )
-x/d = (ln (I/(I(o))) / (ln 2)
d = (-x·ln 2) / (ln (I/(I(o)))

Je kunt ook i.p.v. ln log gebruiken.

Groetjes,

Davy
woensdag 15 januari 2003

©2001-2024 WisFaq