Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Extreme waarde berekenen

Ik zit met het volgende probleem:

Ik moet de extreme waarde berekenen van een functie op [0,4$\pi$] maar ik krijg er maar een waarde uit de andere waardes hoe vind je die

f(x)= $\sqrt{ }$cosx
f'(x)=-sinx/(2$\sqrt{ }$cosx)
extreme waarde: f'(x)=0
-sinx =0
x=0 pi

bouddo
Leerling mbo - maandag 9 januari 2012

Antwoord

Het oplossen van sin(x)=0 geeft oneindig veel oplossingen. Het is immers een periodieke functie.
sin(x)=0
x=0 + k·$\pi$ met k:
x=0, x=$\pi$, x=-$\pi$, x=2$\pi$,... enz...
Omdat het hierom [0,4$\pi$] gaat krijg je als oplossingen:
x=0 of x=$\pi$ of x=2$\pi$ of x=3$\pi$ of x=4$\pi$
En dan de rest nog doen...
Lukt dat dan?

WvR
maandag 9 januari 2012

©2001-2024 WisFaq